Staten betaler 3,5 millioner for nettadresse

Nav.no blir Norges dyreste. Lite arkitektkontor fikk gullkantet avtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Staten satser nå stort på en omfattende reform av velferds- og arbeidslivsetatene i Norge.

Prosjektet går under navnet NAV-reformen. Aetat, sosialvesenet og trygdeetaten skal samles til en etat, og nye kontorer etableres i alle landets kommuner.


Nå har myndighetene kjøpt nettadressen www.nav.no til den nye etaten av et lite arkitektkontor i Oslo for 3,5 millioner, melder Aftenposten.

- Dette jo absurd, sier Hans Hjellemo, ansvarlig redaktør i kampanje.com til avisa. Han mener staten har betalt 3,5 millioner for et domenenavn som ikke sier noe som helst.

Ville ikke selge

Arkitektene Per Arne Bjørnstad og Ola Natvig som driver arkitektkontoret var først uvillige til å selge adressen. Men etter at staten kom med tilbudet på 3,5 millioner gikk de med på å selge, skriver Aftenposten.

Fra myndighetenes side forsvarer de den høye prisen:

- Et annet navn ville kostet oss mye mer i form av økte markedsføringskostnader, sier Martin Apenes, som er kommunikasjonsdirektør i NAV-interim, til avisa.

<b>KJØPER NAV.NO:</b> Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen leder arbeidet med NAV-reformen. Foto Morten F. Holm/Scanpix
KJØPER NAV.NO: Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen leder arbeidet med NAV-reformen. Foto Morten F. Holm/Scanpix Vis mer

Han understreker at beløpet er en engangsutbetaling.

Summen på 3,5 millioner er ment å dekke arkitektenes utgifter til nye nettsider, visittkort og informasjon (1 mill.), risiko for å miste oppdrag (1. mill) og et generelt vederlag (1,5 mill.).

Klart i 2009

- Felles lokale førstelinjekontor mellom stat og kommune er det sentrale elementet i NAV-reformen. Det er de som skal gi brukerne ett kontaktsted, hvor alle arbeids- og velferdsforvaltningens virkemidler skal stå til disposisjon, skriver Arbeids- og inkluderingsdepartementet om NAV-reformen på sine nettsider.

De første lokale kontorene, ett i hvert fylke, vil bli etablert i oktober i år. Fra 2007 vil etableringen starte for fullt, og kontorer i alle kommuner skal være på plass innen utgangen av 2009, heter det.

FÅR 3,5 MILLIONER: Arkitektkontoret Nav a/s i Oslo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer