Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Staten bør ikke betale for eldres helse

En ung tysk politiker har gjort folk rasende ved å uttale at eldre ikke bør tynge helsesektoren med hoftetransplantasjoner på statens bekostning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Før i tiden gikk folk på krykker, sa Philipp Missfelder (23), leder for ungdomsorganisasjonen i det konservative kristendemokratiske partiet CDU til avisen Tagesspiegel.

- Jeg syns ikke at 85 år gamle mennesker bør få hoftetransplantasjoner på statens bekostning med dagens kostnader, sa Missfelder videre.

Uttalelsen hans, som sammenfaller med en debatt om reformene av Europas dyreste og minst effektive helsesystem, er blitt fordømt som «umenneskelig» og «umoden babling» fra alle kanter, inkludert politikere i hans eget parti.

Regjeringssjefen i Bayern, Edmund Stoiber, leder for CSU, søsterpartiet til CDU, sier i en kommentar at «enhver som velger slike umenneskelige ord om den eldre generasjon bør skamme seg».

Missfelder har bedt om unnskyldning for å ha vært lite sensitiv overfor eldres følelser, men sier han er glad for å ha skapt debatt rundt det han kaller rettferdighet mellom generasjonene.

(NTB)

GAMLE FÅR BETALE FOR SEG: Det mener, eller mente, den unge tyske politikeren Philipp Missfelder.