Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Staten dekker 375 000 av Berit Kjølls PR-regning

- Kjøll havnet i en krevende situasjon, sier Sylvia Brustad.

FÅR DEKKET 375 000 KRONER: Berit Kjøll.
Arkivfoto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
FÅR DEKKET 375 000 KRONER: Berit Kjøll. Arkivfoto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Nærings- og handelsdepartementet har besluttet å dekke 375 000 kroner av kostnadene for kommunikasjonsfaglig bistand gitt til tidligere styremedlem i Aker Holding AS, Berit Kjøll, opplyser departementet i en pressemelding.

Totalt kom PR-regninga på 754 323 kroner.

Departementet har i forbindelse med de omstridte transaksjonene besluttet å dekke en del av kostnadene til kommunikasjonsselskapet Geelmuyden-Kiese.

Se timelista for Kjølls PR-bistand.

- Krevende situasjon
- I denne saken havnet Kjøll i en krevende situasjon, og hadde ingen organisasjon i ryggen slik de andre aktørene hadde, sier statsråd Syliva Brustad.

I pressemeldingen kommer det fram at Brustad er klar på at Kjøll ikke hadde grunnlag for å anta at departementet skulle dekke regningen, siden det ikke var avklart på forhånd.

- Strategisk behandlings- tempo
Per-Kristian Foss (H) mener departementets beslutning er på sin plass.

- KREVENDE: Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad har sammen med departementet besluttet å dekke deler av Kjølls PR-regning.
Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
- KREVENDE: Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad har sammen med departementet besluttet å dekke deler av Kjølls PR-regning. Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

- Det synes jeg er helt rimelig. Hun opptrådte på statens vegne, og det er departementet og Sylvia Brustad som har skapt problemer for henne.

- Det er på sin plass at staten tar sin del av kostnadene ved å utsruste henne til det medietrykket som var, sier Foss, som mener det var på høy tid at dette ble avklart.

- Har behandlingstempoet vært strategisk, tror du?

- Ja, det har nok tatt lenger tid enn det departementet vanligvis bruker, sier Per-Kristian Foss til Dagbladet.

Dagbladet.no kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media