Staten er deleier i RenoNorden

Den norske stat er gjennom et fond deleier i søppelgiganten som fikk Arbeidstilsynet og politiet på razzia mandag morgen.

ENDER HER: Deler av det eventuelle overskuddet som kommer den dagen Norvestor selger seg ut av RenoNorden vil tilfalle staten, gjennom statlige Argentums portefølje i Norvestor. Her legger Kristin Halvorsen fram sitt foreløpig siste statsbudsjett, i 2009. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ENDER HER: Deler av det eventuelle overskuddet som kommer den dagen Norvestor selger seg ut av RenoNorden vil tilfalle staten, gjennom statlige Argentums portefølje i Norvestor. Her legger Kristin Halvorsen fram sitt foreløpig siste statsbudsjett, i 2009. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Norske kommuner og staten er eier stort i søppel- kjøringselskapet som granskes av Arbeidstilsynet etter påstander om sosial dumping. Investeringsselskapet Norvestor V, L.P. eier gjennom et holdingselskap hele 70 prosent av RenoNorden.

Det statseide investeringsselskapet Argentum har plassert hele 250 millioner kroner i Norvestor V, noe som gir en eierandel på 13 prosent i fondet. Det opplyser Argentum til Dagbladet.

Regjeringen forvalter Argentum forvaltes gjennom eierskapsseksjonen i Næringsdepartementet og den rødgrønne regjeringen.

Lars Grinde var styreleder i RenoNorden AS fram til i fjor, men er nå styreleder i holdingselskapet Norvestor bruker for å kontrollere sine investeringer i søppelkjøringselskapet.

- Det er vanskelig å kjenne seg igjen i de anklagene som kommer fram fra tidligere ansatte. Så lenge vi betaler norske og utenlandske arbeidstakere det samme, som er godt over tarifflønn ,og botilbudet vi gir er en frivillig og gratis tjeneste fra RenoNorden, så er det vanskelig å se sammenhengen med begrepet «sosial dumping», sier Grinde til Dagbladet.

- Skadet og fikk sparken I går fortalte en rekke tidligere ansatte i RenoNorden om det de mente var uverdige arbeidsforhold ved RenoNorden. Blant annet fortalte de om manglende overtidslønn og arbeidskontrakter. Flere hevder de har fått sparken etter at de skadet seg på jobben eller ble syke.

- Påstandene er ikke dokumenterte. Norvestor avventer nå arbeidstilsynets rapport, sier Grinde.

Han sier holdingselskapet der han styreleder ikke er varslet om noen av forholdene tidligere ansatte i går fortalte om.

- Eventuelle brudd på lovverket forventer vi jo å bli orientert om, sier Grinde.

Staten er deleier i RenoNorden