Staten er deleier i RenoNorden

Den norske stat er gjennom et fond deleier i søppelgiganten som fikk Arbeidstilsynet og politiet på razzia mandag morgen.

ENDER HER: Deler av det eventuelle overskuddet som kommer den dagen Norvestor selger seg ut av RenoNorden vil tilfalle staten, gjennom statlige Argentums portefølje i Norvestor. Her legger Kristin Halvorsen fram sitt foreløpig siste statsbudsjett, i 2009. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ENDER HER: Deler av det eventuelle overskuddet som kommer den dagen Norvestor selger seg ut av RenoNorden vil tilfalle staten, gjennom statlige Argentums portefølje i Norvestor. Her legger Kristin Halvorsen fram sitt foreløpig siste statsbudsjett, i 2009. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Norske kommuner og staten er eier stort i søppel- kjøringselskapet som granskes av Arbeidstilsynet etter påstander om sosial dumping. Investeringsselskapet Norvestor V, L.P. eier gjennom et holdingselskap hele 70 prosent av RenoNorden.

Det statseide investeringsselskapet Argentum har plassert hele 250 millioner kroner i Norvestor V, noe som gir en eierandel på 13 prosent i fondet. Det opplyser Argentum til Dagbladet.

Regjeringen forvalter Argentum forvaltes gjennom eierskapsseksjonen i Næringsdepartementet og den rødgrønne regjeringen.

Lars Grinde var styreleder i RenoNorden AS fram til i fjor, men er nå styreleder i holdingselskapet Norvestor bruker for å kontrollere sine investeringer i søppelkjøringselskapet.

- Det er vanskelig å kjenne seg igjen i de anklagene som kommer fram fra tidligere ansatte. Så lenge vi betaler norske og utenlandske arbeidstakere det samme, som er godt over tarifflønn ,og botilbudet vi gir er en frivillig og gratis tjeneste fra RenoNorden, så er det vanskelig å se sammenhengen med begrepet «sosial dumping», sier Grinde til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.