- GJØR DET VI KAN: Det sier informasjonssjef i NSB persontog, Åge-Christoffer Lundeby, her på Oslo Sentralstasjon. Foto: Erlend Aas / Scanpix
- GJØR DET VI KAN: Det sier informasjonssjef i NSB persontog, Åge-Christoffer Lundeby, her på Oslo Sentralstasjon. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Staten gir NSB 24 millioner i bot

Fordi de ikke klarte å skaffe flere togpendlere sitteplass i rushtiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2010 ga Samferdselsdepartementet NSB 56 millioner kroner ekstra for å sikre pendlerne 3800 flere sitteplasser hver dag. Men NSB har bare klart å hoste opp halvparten, og må derfor betale tilbake 24 millioner kroner, melder NRK.

- Det er fordi vi ikke har fått det antallet togseter som vi har bestilt. Vi betaler ikke for noe vi ikke får, og trekker derfor tilbake pengene, sier statssekretær Lars Erik Bartnes (Sp) i departementet.

Pengene skulle gå til innkjøp av flere vogner og dermed flere sitteplasser. Først i mars 2012 kommer de nye togsettene som gradvis skal gi flere sitteplasser til de reisende, på plass. Dermed kan det gå mot en ny vinter hvor passasjerene må stå som sild i tønne på overfylte tog.

- Vi kan oppleve en vinter til med trange forhold for passasjerene våre. Men vi gjør alt vi kan for at de togene vi har skal være i drift, og ikke stående på verksted, sier kommunikasjonsdirektør Åge-Christoffer Lundeby i NSB.

(NTB)