Staten kjemper for å slippe å måtte betale skadd Afghanistan-soldat

Ryggskadd under risikofylt militæroperasjon i bil. Staten anker erstatningsdom.

BILOPERASJON: Det var under en risikofylt militæroperasjon i en Toyota Landcruiser at den norske Afghanistan-soldaten pådro seg varige skader. Arkivfoto: Forsvaret/Scanpix
BILOPERASJON: Det var under en risikofylt militæroperasjon i en Toyota Landcruiser at den norske Afghanistan-soldaten pådro seg varige skader. Arkivfoto: Forsvaret/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): En norsk soldat pådro seg varig skade etter en risikofylt militær operasjon i bil i stor hastighet i Afghanistan, men blir nektet erstatning, skrev Dagbladet.no 14. november 2007.

Som alt norsk personell er han yrkesskadeforsikret gjennom Statens Pensjonskasse (SPK), men SPK avslo blankt den unge mannens krav.

Tidligere i år vant soldaten en knusende seier over Pensjonskassa i Oslo tingrett. Retten fastslo at SPK har erstatningsplikt for ryggskaden, og Pensjonskassa ble også dømt til å dekke saksomkostningene hans som beløp seg til 117.831 kroner.

Nå har SPK anket tingrettens dom.

- Jeg trodde ikke de skulle anke, men jeg forberedte meg mentalt på det. Denne kampen får vi bare ta, sier soldaten til Dagbladet.no.

- Feil rettsanvendelse- Det har vært ubehagelig å måtte gå rettens vei for å få noe som jeg i rettferdighetens navn burde ha fått umiddelbart, uttalte soldaten etter tingrettens dom.

Han ønsker å være anonym, og ønsker heller ikke at ytterligere detaljer rundt skadehendelsen skal bli gjort offentlig. SPK har søkt juridisk bistand fra Regjeringsadvokaten som i månedsskiftet leverte anke til Borgarting lagmannsrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer