<strong>Hafjell:</strong>  Det statlige investeringsselskapet Investinor har kjøpt seg opp. Foto: Kirsten Margrethe Buzzi
Hafjell: Det statlige investeringsselskapet Investinor har kjøpt seg opp. Foto: Kirsten Margrethe Buzzi Vis mer

Staten kjøper halve Hafjell og Kvitfjell

Petter A. Stordalen og Anders Buchardt selger seg ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Finansavisen): Petter A. Stordalen og Anders Buchardt prøvde først å kjøpe seg opp i Alpinco. I stedet solgte de seg ned og fikk rundt 42 millioner for aksjene av Investinor.

Største eier Finansavisen kan i dag fortelle at statlige Investinor nå har blitt største eier. Etter oppkjøpet har andelen deres har økt fra 34 til 49 prosent i Alpinco, maksgrensen for hva investeringsselskapet kan eie av en bedrift.

- Det er ikke om å gjøre for oss å være største aksjonær. Vi var ikke nødt til å kjøpe, men vi valgte å ta ansvar, i og med at vi etter vår vurdering fikk kjøpt aksjene til en attraktiv pris, sier investeringsdirektør Jan Hassel i Investinor til Finansavisen.

I 2012 satset Investinor 117,5 millioner kroner på Alpinco.

Stordalen + Buchardt I tillegg var DNB og Pasab Eiendomsutvikling med på eiersiden. Sistnevnte selskap eies i fellesskap av Petter A. Stordalen og Anders Buchardt.

Ifølge Finansavisen har Staten brukt ytterligere 42 millioner kroner på å Alpinco ved å kjøpe aksjene til Stordalen og Buchardt. Investinors totale eksponering i alpinselskapet er nå 160 millioner. Det fremkommer i Investinors kvartalsrapport.

Ingen gevinst Buchardt og Stordalen har foreløpig ingen gevinst på sin investering, men det er fortsatt ambisjonen selv om de nå sammen bare eier 14 prosent av Alpinco, mot 31 prosent før salget.

Flere økonominyheter Kjøperne gikk amok - strøken leilighet smalt to millioner over
Flom av lånesøknader til BN Bank og Skandiabanken
Salg av bygg under oppføring - Skatteetaten har skjerpet reglene

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer