Staten kjøper klimakvoter for ansatte på flyreise

- Vil sette et eksempel, sa statsminister Jens Stoltenberg i nyttårstalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen har besluttet å kjøpe klimakvoter for statsansatte som reiser med fly utenlands og betale for de utslippene flyreisene forårsaker, opplyste statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i sin nyttårstale mandag.

- Vi ønsker å sette et eksempel, og vi håper at bedrifter, organisasjoner og andre land vil følge etter, sa statsministeren i sin fjernsynssendte tale.

Regjeringen og departementene er blant de største kjøperne av flyreiser her i landet. Ifølge Norges Naturvernforbund foretar ansatte i disse statlige organene over 20.000 flyreiser i året. Dersom dette tallet legges til grunn, vil regjeringens beslutning innebære kjøp av klimakvoter for 2,5 millioner kroner i året.På plass i Statoil I Statoil kan man si velkommen etter til Stoltenberg og regjeringen. Selskapet innførte allerede i juni i det forgangne året klimakvoter for ansatte som reiser, men også kvoter for de klimagassutslippene som kommer fra oppvarming og avkjøling av selskapets bygninger.

- Vi kjøper kvoter for om lag 2 tonn CO2 per ansatt i året, og kjøpene blir gjort i Verdensbankens karbonfond. Dette koster oss i underkant av 10 millioner kroner, sier informasjonsdirektør Ola Morten Aanestad i Statoil til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer