Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Staten krever 11 milliarder av StatoilHydro

Staten går til sak mot StatoilHydro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Staten går til sak mot StatoilHydro for å få tilbake 11 milliarder kroner fra oljeselskapet.

Staten mener den satt igjen med den største regningen etter budsjettsprekken på Åsgard-prosjektet ved årtusenskiftet. Derfor saksøker Staten som hovedaksjonær oljeselskapet for å få oppgjør for sin andel av overskridelsene på Åsgard-prosjektet, cirka 20 mil nordvest for Trondheim, skriver Aftenposten.

Prosjektet sto ferdig i 1999 og inkluderer rørledninger til - og utbygging av - gassbehandlingsanlegget på Kårstø.

Søksmålet ble varslet i april i fjor, og dreier seg om hvem som skal plukke opp hvilke regninger etter en av de største utbyggingene på norsk sokkel.

Rettssaken skal etter planen starte i Stavanger tingrett mandag 19. oktober. Det er satt av fem uker til behandling av saken. (©NTB)Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling