- Staten kunne like gjerne beholdt pengene

Student og mor Charlotte Chadis (29) har merket lite til matmomsreduksjonen som skulle gi henne bedre økonomi. Hun mener staten like gjerne kunne beholdt pengene til alles beste, framfor å la så mye havne i kremmernes lommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har ikke fått bedre kjøpekraft. Hadde reduksjonen virkelig gitt ti prosent billigere matvarer, hadde det betydd mye for oss. En stor del av privatbudsjettet bruker vi til mat, sier Charlotte Chadis (29).

Hun reagerer på at drøye to milliarder kroner av momsreduksjonen har forsvunnet til leddene før forbrukeren.

- I så fall hadde det vært bedre om dette gikk tilbake til statskassa, framfor at kjedene skal tjene enda mer på forbrukerne. Da ville i alle fall pengene kommet fellesskapet til gode, sier hun.

Sammen med datteren Felicia (1 1/2) er hun i butikken på jakt etter middag. Kyllingpasta, brød, og juice er dagens meny. Prislappen er 59 kroner.

- Jeg må tenke på prisen når jeg handler. Da ser jeg helst på konkurrerende varetyper. Det burde være mulig å gjøre basisvarene billigere. Da får heller de store matvarekjedene akseptere et lavere overskudd. At alkohol og tobakk forblir dyrt, er greit nok hvis resten reduseres, mener Charlotte Chadis.

Og det var intensjonen da matmomsen i fjor ble redusert. Norge skulle komme prismessig på nivå med våre naboland.

- Det er det ikke. For pengene vi bruker på å fylle opp en varepose her hjemme, får du flere poser i Sverige. Det triste er at vi ikke har bil, ler Chadis.

- Men selv om det er dyrt, må man ta seg råd til god mat en gang iblant. Smaken er viktigst, og det nytter ikke å spise nudler hver dag, sier hun.

IKKE BEDRE KJØPEKRAFT: - Jeg har ikke fått bedre kjøpekraft, sier Charlotte Chadis (29). Sammen med datteren Felicia (1 1/2) er hun i butikken på jakt etter middag. Det ble kyllingpasta, brød og juice i dag. Dette betalte hun 59 kroner for.