Staten kutter 525 000 i støtten til voldtatte

Mener ressurssenteret for voldtatte kvinner i Oslo, Dixi, driver med for mye informasjonsarbeid.

KUTT I STATSSTØTTEN: Dixi er en stiftelse som hjelper voldtatte videre i livet gjennom blant annet samtaler og juridisk veiledning. Over er stiftelsens lokaler i Stavanger. Foto: Anniken C. Mohr / Dagbladet
KUTT I STATSSTØTTEN: Dixi er en stiftelse som hjelper voldtatte videre i livet gjennom blant annet samtaler og juridisk veiledning. Over er stiftelsens lokaler i Stavanger. Foto: Anniken C. Mohr / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Det framgår av et brev fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) til ressurssenteret for voldtatte i Oslo, Dixi. Bufdir begrunner budsjettkuttet på 525 000 med at senteret har budsjettert for mye til informasjon og annonsering.

Staten foreslår ikke at pengene skal brukes i andre deler av tilbudet, men trekker tilbake en allerede gitt bevilgning.

- Godt kjentDixis driftsbudsjett er 3,5 millioner, av dette er 825 000 satt av til informasjonsformål. Bufdir mener senteret allerede «bør være forholdsvis godt kjent i det offentlige rom»«Bufdir har derfor besluttet å avkorte posten til kr 300 000.», står det i brevet signert seksjonssjef Kjersti Morvik.

Oslo komme og staten har avtale om å dekke henholdsvis 20 og 80 prosent av stiftelsen Dixis budsjett. Bystyremedlem og Venstre-nestleder Ola Elvestuen mener kuttet er uforsvarlig.

- Meningsløst- Å kutte i informasjons- og annonse støtten til et kompetansesenter for voldtektsofre som skal informere, hjelpe, undervise og nå ut til folk er helt meningsløst. Oslo har brukt flere år på å bygge opp dette senteret, nå må statsråd Anniken Huitfeldt på banen og stoppe kuttet, krever Elvestuen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer