FLERE MILLIONER: Trafikkofre som ikke har fått erstatning fra blakke gjerningsmenn, blir nå bedt om å melde sine krav til staten. - Jeg ser ikke bort fra at de samlede kravene fort kan summere seg til flere titalls millioner kroner, sier Astri Aas-Hansen (bildet), statssekretær i Justisdepartementet.
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .
FLERE MILLIONER: Trafikkofre som ikke har fått erstatning fra blakke gjerningsmenn, blir nå bedt om å melde sine krav til staten. - Jeg ser ikke bort fra at de samlede kravene fort kan summere seg til flere titalls millioner kroner, sier Astri Aas-Hansen (bildet), statssekretær i Justisdepartementet. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .Vis mer

Staten må dekke erstatningsbeløp for trafikkofre

- Kan dreie seg om titalls millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trafikkofre som ikke har fått erstatning fra blakke gjerningsmenn, blir nå bedt om å melde sine krav til staten. Til sammen kan det dreie seg om flere titalls millioner kroner.

Bakgrunnen er en fersk avgjørelse i EFTA-domstolen, skriver Bergens Tidende. Til nå har ikke oppreisningskrav vært dekket gjennom den obligatoriske bilforsikringen i Norge, og domstolen slår fast at det er i strid med EUs direktiver.

Det betyr at loven må endres, slik at det i framtiden blir opp til forsikringsselskapene å kreve inn erstatningsbeløp fra gjerningsmenn som ikke gjør opp for seg.

For trafikkofre som i dag har uoppgjorte oppreisningskrav, vil staten vurdere å betale på vegne av gjerningsmannen.

- Jeg ser ikke bort fra at de samlede kravene fort kan summere seg til flere titalls millioner kroner, sier Astri Aas-Hansen, statssekretær i Justisdepartementet.

Hvor lang tid tilbake det er aktuelt for staten å dekke ubetalte oppreisningskrav, er ennå ikke avklart. Jussprofessor Hans Petter Graver ved Universitetet i Oslo mener statens ansvar går helt tilbake til 1994, da EØS-avtalen trådde i kraft.


NTB