- Staten må redde Orkla

- Det er skremmende at Christen Sveaas kan kjøpe seg til så mye makt i Orkla med bare 9 prosent av aksjene, sier styremedlem Stein Stugu. Han ber staten redde selskapet fra kortsiktige, private spekulanter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Staten bør gå inn i selskapet nå. Hvis ikke vil den maktkampen som pågår i Orkla fortsette i mange år framover, sier Stein Stugu, de ansattes representant i selskapets styre.

Stugu er svært bekymret for den voldsomme uroen i Orkla, en uro som kan komme til å koste mektige Jens P. Heyerdahl jobben som konsernsjef.

- Bråket er uheldig for Orkla og for oss ansatte, og vil ikke ta slutt selv om enkeltpersoner kommer og går - enten de heter Røkke, Heyerdahl, Sveaas eller Hagen, framholder tillitsmannen.

- Trenger muskler

Stein Stugus løsning for Orkla og andre norske selskaper er en sterk, statlig eier. Bare på den måten kan aggressive investorer bli holdt i ørene.

- Skremmende

- Det er et tankekors at selskaper selges ut av landet selv om Norge har mer kapital enn nær sagt noe annet land.

Finansmannen Christen Sveaas' kjøp av aksjer i Orkla, er blitt fulgt med argusøyne av de ansatte. Skepsisen er merkbar:

- Det er skremmende at man kan kjøpe seg til så stor makt med bare 9 prosent av aksjene.

- Problemet med store, private eiere er at de til enhver tid kommer i en situasjon hvor penger blir motivet. Når de ikke gidder mer, selger de og tar med seg pengene.

<B>STABILITET:</B>Styre- medlem Stein Stugu vil at staten skal redde Orkla.