Staten politianmelder SOS Rasisme for bedrageri og falsk forklaring

Etterforskningen kan starte i høst.

FALSKE IDENTITETER: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken leser gjennom medlemskontingenter Dagbladets lesere har sendt inn, som viser falske identiteter i SOS Rasismes medlemsregister. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
FALSKE IDENTITETER: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken leser gjennom medlemskontingenter Dagbladets lesere har sendt inn, som viser falske identiteter i SOS Rasismes medlemsregister. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Staten ved Barne- og likestillings- og inkluderings-departementet (BLD) har nå politianmeldt SOS Rasisme for bedrageri og falsk forklaring til offentlig myndigheter.

Det bekrefter politiet og departementet overfor Dagbladet.

- Jeg kan bekrefte at vi har mottatt en anmodning om etterforskning av SOS Rasisme, altså en politianmeldelse, fra Barne- og likestillingsdepartementet, sier politiinspektør og konstituert politimester, Trond Sekkingstad i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.

Økokrim vil bistå SOS Rasisme har hovedkontor i Haugesund kommune.

Departementet mener SOS Rasisme har oppgitt over 30 000 for mange medlemmer over minst to år, noe som har ført til stor pengestøtte til organisasjonen. Fra før krever staten tilbake over fem millioner kroner.

Anmeldelsen kommer i kjølvannet av Økokrim etter en forespørsel fra statsråd Audun Lysbakken (SV) vurderte om organisasjonen har begått lovbrudd de siste årene. I etterkant hadde politiet et møte med departementet og informerte om funnene. Og nylig kom politianmeldelsen.

Som en avdeling med spesialkompetanse er det ikke uvanlig at Økokrim overlater saker til lokale politidistrikt, dersom de mener den lar seg etterforske der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer