Staten pusset opp praktbygg for 120 millioner for to år siden - nå kan det bli tappet for folk

Statens vegvesens lokaler i Steinkjer fikk en solid oppgradering i 2017. Så bestemte politikerne at halvparten av de ansatte skal overføres til fylkeskommunen.

PRAKTBYGG: Statens Vegvesen sine lokaler på Steinkjer kostet 120 millioner kroner, skriver Trønder-Avisa. Nå kan halvparten av de ansatte forsvinne derfra. Foto: Google Maps.
PRAKTBYGG: Statens Vegvesen sine lokaler på Steinkjer kostet 120 millioner kroner, skriver Trønder-Avisa. Nå kan halvparten av de ansatte forsvinne derfra. Foto: Google Maps. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fylkeskommunene har i en årrekke hatt ansvaret for fylkesveiene, mens administrasjonen av disse har vært statlig, gjennom Statens vegvesen.

Fra nyttår tar fylkeskommunene over hele sulamitten.Det innebærer at drøyt 1500 veivesenansatte nå blir fylkeskommunalt ansatte.

På Steinkjer trafikkstasjon i Trøndelag risikerer 74 av 156 ansatte dermed flytting fra Statens vegvesens nyoppussede praktbygg og til fylkets hus noen knappe kilometer unna.

Det til tross for at det ble gjort investeringer for 120 millioner kroner i kontorlokalene for bare to år siden.

– Det er Statsbygg som eier kontorlokalene våre i Steinkjer. I dag bruker vi nesten hele bygget, bortsett fra ei fløy. Når halvparten av våre ansatte forsvinner til fylkeskommunen, vil ikke behovet for lokaler være så stort som i dag. Men det gjenstår mye arbeid før vi har lagt alle brikkene, sier regionveisjef Berit Lied til Trønder-Avisa, som først omtalte saken.

Ikke sikkert de må flytte

Overfor Dagbladet understreker Lied at det ikke er sikkert at de må flytte ut av kontoret - og at det vil avhenge av hva fylkeskommunen bestemmer seg for når det gjelder kontorsted for sine nye ansatte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer