Staten støtter nettavis for eldre

Næringsdepartementet gir 1 million kroner til en internettavis for eldre. Avisen skal drive it-opplæring og formidle stoff som eldre er opptatt av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK-mannen Per Øyvind Heradstveit står bak prosjektet. Det er dannet et aksjeselskap, Treffpunkt, med blant andre Erling Norvik og Pål Atle Skjervengen i styret. Det ble klart at staten går inn med penger i prosjektet i et møte Heradstveit hadde med næringsminister Lars Sponheim fredag.

Bevisstgjøre

- Jeg er meget godt fornøyd med at staten setter sitt stempel på dette prosjektet, sier Heradstveit.

- Departementet støtter dette prosjektet fordi det er veldig bra. Staten ønsker å bidra til at «de eldres» store interesse for it holdes ved like, sier politisk rådgiver i Næringsdepartementet, Hans Antonsen.

Også næringslivet har vist stor interesse for nettavisen som har fått navnet «Treffpunkt!». 15 parter fra næringslivet er involvert og til uken skal Heradstveit ha møter med flere av disse.

- Det er ikke snakk om sponsing, men en interesse fra næringslivet for å få de eldre med inn i it-samfunnet, sier Heradstveit.

Bevisstgjøre

Avisen skal gi it-råd og veiledning, være vakthund, bevisstgjøre og spre kunnskap om datasamfunnet. Den skal ha kontakt med eldreråd i kommunene og skrive om det eldre er opptatt av, blant annet reiseliv, skatt og pensjon. Avisen skal også formidle alminnelige nyheter gjennom et samarbeid med en eller flere av de store nyhetsleverandørene i Norge, opplyser Heradstveit.

(NTB)