FÅR INN MINDRE PÅ BØTER:  Statens innkrevingssentral har 15000 færre oppdrag enn i fjor.
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
FÅR INN MINDRE PÅ BØTER: Statens innkrevingssentral har 15000 færre oppdrag enn i fjor. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

Staten taper 50 mill. på bøter

Langt mindre å gjøre for Statens innkrevingssentral.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens innkrevingssentral (SI) får stadig færre oppdrag fra politiet. Så langt i år er antall innkrevingssaker redusert med 15.000 i forhold til i fjor.

Nedgangen tilsvarer bøter for nesten 50 millioner kroner.

- Det er første gang på de fire-fem årene jeg har vært her at vi har registrert en nedgang, sier Tore Bratt, informasjonssjef hos innkrevingssentralen, til NTB.

Han vil ikke si noe om hvorfor de nå har fått mindre å gjøre.

- Vi har mange teorier om hva det skyldes, men det må nesten politiet svare på. Det er de som skriver ut foreleggene. For oss blir det bare færre saker og arbeide med, sier han.

Tallenes tale er klar - politiet skriver ut stadig færre fartsbøter. SI har til nå i år mottatt 203.776 fartsbot-saker, 14.660 færre enn i fjor.

Det er fotoboksene som står for den største nedgangen. I forhold til i 2007 har SI fått inn 10.620 færre saker fra fotoboksene, men også fra manuelle fartskontroller er det en nedgang.

Politiet har også skrevet ut færre trafikkgebyr. SI har mottatt 8.704 færre trafikkgebyr enn i fjor, nedgangen skyldes i all hovedsak færre bilbeltegebyr.

Også i antall krav når det gjelder erstatninger, inndragninger, sakskostnader, vanlige forelegg og bøter som følge av dom i straffesaker er det en klar nedgang i saker som sendes til Statens innkrevingssentral.

(©NTB)