<strong>FÅR BLI:</strong> Etter en lang kamp er det nå klart at ankesaken mot Yalda (11) trekkes: Foto: Hasteaksjon for Yalda.
FÅR BLI: Etter en lang kamp er det nå klart at ankesaken mot Yalda (11) trekkes: Foto: Hasteaksjon for Yalda. Vis mer

Staten trekker anken - Yalda (11) får trolig bli i Norge

Staten trekker ankesaken mot Yalda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Advokat Arild Humlen, som representerer Yalda Bahadori (11) og foreldrene, har fått beskjed fra regjeringsadvokaten at staten har trukket anken i saken mot Yalda og foreldrene.

Det opplyser Støttegruppen til Yalda.

- Dette har vi jobbet hardt for. I dag tenker jeg at alt er som det skal være. Vi er veldig, veldig glad for at regjeringsadvokaten bestemte seg for å trekke anken, sier Ronja Trolie til Dagbladet.

Overrasket - Det er den beste nyheten vi kunne ha fått. Vi er litt overrasket over at dette kom nå, fordi vi ikke har fått noen indikasjoner på at det ikke blir noen ankesak Men vi er veldig veldig fornøyd med utfallet, sier Ronja Trolie.

Da Dagbladet snakket med Trolie hadde hun akkurat vært i kontakt med familien til Yalda.

- Familien er selvfølgelig veldig veldig glad. Sola skinner og det er en fantastisk dag. For dem er dette virkelig en gledens dag på alle mulige måter, sier Tronlie.

Etter at det ble klart at Utlendingsnemnda (UNE) besluttet å ikke anke Nathan-saken fra Bergen, øynet de imidlertid et lite håp.
Nå forventer hun at UNE gjør om sitt utkastelsesvedtak i tråd med dommen fra Oslo tingrett, som falt i august i fjor.

- Vi er selvfølgelig veldig glade for at anken nå trekkes, og at familien endelig skal få fred. De vant mot UNE i tingretten, og nå forventer vi at UNE fatter et nytt vedtak i saken i samsvar med tingrettsdommen der familien vant en soleklar seier, sier Trolie.

Yaldas hitorie Yalda er født og oppvokst i Norden. I dag går hun på skole i Tromsø hvor hun bor med foreldrene. Yalda er født i Danmark, men har bodd mesteparten av livet sitt i Norge. Familien har fått endelig avslag på oppholdstillatelse, med beskjed om at Yalda skal sendes til Moldova sammen med moren. Yaldas far skal sendes til Afghanistan - hvor han ikke har vært på 19 år.

Yalda, sammen med andre barn som for eksempel Nathan Eshete, tilhører gruppen som omtales som "lengeværende asylbarn".

I august 2012 vant familien en soleklar seier over UNE i Oslo Tingrett. UNE anket saken, og ankesaken var berammet i Borgarting lagmannsrett 13. og 14. juni 2013.

Nå er ankesaken trukket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer