<strong>VANT I TINGRETTEN:</strong> Oslo tingrett avsa 20. april dom der det ble konkludert med at den europeiske menneskerettskonvensjonens artikkel 3 var krenket overfor Anders Behring Breivik under hans fengselsopphold i Ila fengsel og Telemark fengsel. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VANT I TINGRETTEN: Oslo tingrett avsa 20. april dom der det ble konkludert med at den europeiske menneskerettskonvensjonens artikkel 3 var krenket overfor Anders Behring Breivik under hans fengselsopphold i Ila fengsel og Telemark fengsel. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Statens anke er klar i Breivik-saken

Regjeringsadvokaten har levert anke over dommen om soningsforhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringsadvokaten har levert statens anke over dommen om Anders Behring Breiviks soningsforhold.

Oslo tingrett avsa 20. april dom der det ble konkludert med at den europeiske menneskerettskonvensjonens artikkel 3 var krenket overfor Anders Behring Breivik under hans fengselsopphold i Ila fengsel og Telemark fengsel.

Staten ble dømt til å betale Breiviks sakskostnader på omtrent 330.000 kroner.

Anken fra staten gjelder både rettsanvendelsen og bevisvurdering.

Regjeringsadvokaten mener at Breivik ikke på noe tidspunkt er eller har vært utsatt for umenneskelig eller nedverdigende behandling.

- Tvert imot har han gjennom de snart fem år som har gått siden pågripelsen, vært underlagt et humant og ansvarlig soningsregime, som gradvis er tilpasset ut fra løpende fengselsfaglige vurderinger, heter det i anken.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer