Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statens best betalte har fjernet 10 000

Nå tar han 880 til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Postsjef Kaare Frydenberg var statens best betalte mann i fjor. Han har fjernet 10 000 av konsernets ansatte, og varslet i dag nye kutt samtidig som han la fram et overskudd på 693 millioner kroner i dag.

- Vår målsetting er å være den mest kostnadseffektive aktøren i vår bransje, slo konsernsjef Kaare Frydenberg fast under presentasjonen av resultatet for tredje kvartal mandag.

Han gjorde det klart at Posten ikke skal ha en eneste ansatt for mye, og at effektiviseringsarbeidet er en kontinuerlig prosess.

- Skal vi være i stand til å konkurrere, ikke minst i forhold til internasjonale selskaper, kan vi ikke slappe av med gode tall, sa Frydenberg.

880 årsverk

I klartekst betyr det at nedbemanningene fortsetter, men ifølge Frydenberg er den mest dramatiske reduksjonen nå gjennomført.

Siden 1998 er nærmere 10.000 årsverk forsvunnet fra Posten. I morselskapet er bemanningen redusert med 1.568 årsverk siste året, mens det i datterselskapene har vært en viss økning. Hovedgrunnen til denne økningen er oppkjøpet av transportselskapet Nor-Cargo i juni i år. Totalt er det nå 21.124 årsverk i hele konsernet.

Nå er det 880 årsverk i tilknytning til brev- og pakketerminalene som skal bort de par neste årene. En ny struktur for sorteringsprosessen skal etableres, og antall terminaler skal reduseres fra 53 til 25.

Frydenberg kan ikke utelukke oppsigelser i denne prosessen.

- Er det ikke arbeid, så er det ikke arbeid, fastslo han.

Gode tall

Oppkjøpet av Nor-Cargo bidro til å øke inntektene med en drøy milliard. Totalt var driftsinntektene i årets første ni måneder på 12,8 milliarder kroner, opp fra 11,4 milliarder på samme tid i fjor.

Kostnadsreduksjoner bidro også til et resultat etter ni måneder på 693 millioner kroner før skatt, mot 61 millioner i samme periode i fjor. Det er det beste resultatet etter tre kvartaler noensinne. I tredje kvartal endte resultatet før skatt på 243 millioner, mot 60 millioner i fjorårets tredje kvartal.

Driftsresultatet i tredje kvartal økte med 204 millioner kroner, til 261 millioner.

Stadig mindre av inntektene kommer fra brevforsendelser, og Frydenberg understreket behovet for andre ben å stå på. Når det gjelder pakkeforsendelser er imidlertid bildet helt annerledes. Økt netthandel er det som først og fremst bidrar til at pakkevolumene ligger 3,9 prosent over fjoråret.

Frydenberg kunne også fornøyd konstatere at kundenes tilfredshet øker, ifølge målingene Posten foretar. Spesielt er kundene fornøyd med at køene er blitt mindre på postkontorene og at åpningstidene er utvidet.

KUTTER MER: Postsjef Kaare Frydenberg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media