Statens eksperter: -Statoil tar feil

Landets fremste ekspertise på området slår nå tilbake Statoils begrunnelse for å utsette Jens Stoltenbergs månelanding med enda to år.

SLAKTER UTSETTELSE: Statens egen eksperter slakter nå Statoils bekyrming for kreftfaren ved aminteknologi ved Jens Stoltenbergs prestisjeprosjekt, den såkalte månelandingen, hvor Statoil skal CO2-rense gasskraftverket på Mongstad. Her fra en presskonferanse om den omstridte kraftlinja gjennom Hardanger. Foto: Erlend Aas / Scanpix
SLAKTER UTSETTELSE: Statens egen eksperter slakter nå Statoils bekyrming for kreftfaren ved aminteknologi ved Jens Stoltenbergs prestisjeprosjekt, den såkalte månelandingen, hvor Statoil skal CO2-rense gasskraftverket på Mongstad. Her fra en presskonferanse om den omstridte kraftlinja gjennom Hardanger. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frederic Hauge er mildest talt eitrende forbanna på Jens Stoltenberg og regjeringen etter at samtlige regjeringspartier brukte Statoils begrunnelse og bekreftet enda en utsettelse av CO2-renseprosjektet, selveste månelandingsprosjektet, til den rødgrønne regjeringen.

- Jens lar Statoil styre landet. Det er fordi regjeringen ikke sørger for å bruke sine egne fagsjefer, sier Hauge til Dagbladet.

Dagbladet er kjent med at også medlemmer av regjeringen mener Statoil har fått for mye styring med Mongstad-prosjektet, og at regjeringen dermed har mistet kontrollen med prestisjeprosjektet.

Frykter kreftfaren Tirsdag kom Statoil med følgende begrunnelse for at CO2-rensing nå ikke er i nærheten en realitet før tidligst i 2016. På Olje- og energidepartementets var begrunnelsen klar:«Det er behov for økt kunnskap om eventuelle effekter på helse og miljø ved bruk av aminteknologi».

- Nå må vi gå tilbake og starte et nytt løp. Men vi kan ikke risikere å bruke et titall milliarder på et renseanlegg å sitte igjen med noe som ikke kan brukes, sa Statoil-direktør Kurt Georgsen til dn.no i går.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer