Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statens jobb

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Barne- og familieminister Laila Dåvøy sa onsdag at regjeringen ville gjennomgå vigselsretten som et av flere tiltak mot tvangsekteskap. En statlig instans bør overprøve ekteskapsvilkår og ekteskapsinngåelse. I dag er både den seremonielle og juridiske siden av ekteskapsinngåelsen overlatt til kirke- og trossamfunnene. Dessuten godkjennes ekteskap inngått per post eller ved stedfortreder, når dette er skjedd i utlandet.
  • Folkeregisteret har for lengst overtatt for Den norske kirke når det gjelder fødselsregistrering. Det er på høy tid at Folkeregisteret eller en annen juridisk instans også befrir så vel Den norske kirke som andre trossamfunn for den juridiske vigselsretten. Likeledes bør det være en selvfølge at ekteskap inngått uten at brudefolkene er til stede, ikke er gyldige i Norge. Trossamfunnene får gjøre det de kan, og være seremonimestere. Staten må ordne den juridiske siden av ekteskapet. Slik blir loven lik for alle.
Hele Norges coronakart