Statens pensjonister

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er ikke uten videre enkelt å få tak i elementene i striden mellom en sterk gruppe statspensjonister med tidligere EU-ambassadør Eivinn Berg i spissen. Men det er lett å se at Berg og hans medkombattanter som både er overleger, generaler og admiraler, har vært sinte. De har utgjort det mest formidable eldreopprør på lenge. Engasjementet styrker troen på at de har hatt en rettferdig sak.

Oslo tingrett har gitt dem medhold. Staten har tapt. Det vil si, en viktig del av rettens avgjørelse skyldes slett lovteknisk håndverk da Stortinget vedtok å behandle pensjonistene ulikt og innførte det kunstige skillet før og etter 1. mai 2000. Vi frykter at dette kan friste staten til å anke avgjørelsen. Den fristelsen bør de ansvarlige ikke falle for. Det viktigste i denne saken er prinsippet om lik behandling, og dommen fra Oslo tingrett gjenoppretter den, uansett begrunnelse. Dommen bør derfor bli stående.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer