Statens strålevern: - Vi har et problem

Fire av ti tror ikke at trådløst nettverk er ufarlig.

TVIL OM TRÅDLØST:  - Ufarlig, sier Statens strålevern. Men bare drøyt fem av ti stoler på at trådløst ikke utgjør noen helsefare. Illustrasjonsfoto: SARA JOHANNESSEN, SCANPIX
TVIL OM TRÅDLØST: - Ufarlig, sier Statens strålevern. Men bare drøyt fem av ti stoler på at trådløst ikke utgjør noen helsefare. Illustrasjonsfoto: SARA JOHANNESSEN, SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Fire av ti nordmenn tror ikke på Statens strålevern, som mener at trådløs teknologi ikke innebærer en alvorlig helserisiko. Det kommer fram i en spørreundersøkelse blant tusen tilfeldig utvalgte telefonbrukere over 18 år i Norge.Undersøkelsen er foretatt av Respons analyse, på oppdrag fra EMF-konferansen om elektromagnetiske felt og helse, som fant sted i Stavanger forrige uke.

Strålevernet klarer ikke å glede seg over at drøyt halvparten av befolkningen tross alt tror på deres råd.

-Det er ikke bra at fire av ti tviler, sier direktør Gunnar Saxebøl i Statens strålevern. —Men når man setter i gang et skremselsmaskineri for å spre frykt, så lykkes man gjerne med det.

Forbud i Frankrike Dagbladet skrev mandag at en internasjonal ekspertgruppe ber om forbud mot mobiltelefoner for barn, fjerning av trådløse nettverk på skoler og helseadvarsler på mobiler. Samtidig meldte NRK at Frankrikes regjering foreslår å innføre forbud mot mobiltelefoner på barne- og ungdomsskoler.Grunnen er at helsemyndighetene har analysert 2500 internasjonale studier om mobilbruk. 11 prosent av disse viser at mobilstråling utgjør en helserisiko. I Norge fastholder Statens strålevern at denne typen stråling ikke er helseskadelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer