Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statens tap

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Dagens Næringsliv presenterte i går et regnestykke som viser at staten har tapt opp mot 150 millioner kroner på at statsråd Victor Norman sa opp statens storkundeavtale med SAS. Det er hva den fikk i rabatt fra flyselskapet. Avtalen ble sagt opp fordi Norman ville stimulere konkurransen i flytrafikken. Men de statsansatte foretrekker fortsatt å fly med SAS, ja, de flyr mer med selskapet enn da storkundeavtalen gjaldt. Følgelig taper staten det den tidligere fikk i rabatt.
  • Årsakene til at statlige tjenestemenn foretrekker SAS, er mange og komplekse. Årsaken til statens tap er mer entydig: Victor Norman har latt et ideologisk prinsipp om konkurranse gå foran hensynet til statens interesse som kunde. Statsråden har misforstått sin oppgave om han belaster offentlige midler for å presse fram konkurranse i markeder som kanskje er for små til å ha plass til flere seriøse aktører.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media