Statens vegvesen: - Ha rikelig med mat og varmt tøy i bilen

Melder om lang kø mange steder. Utelukker ikke at noen reisende må sove i bilen

TETT TRAFIKK: Påsketrafikken anno 2016 blir en stri tørn. Foto: 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TETT TRAFIKK: Påsketrafikken anno 2016 blir en stri tørn. Foto: Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som Dagbladet tidligere har meldt, er Hardangervidda og Vikafjellet stengt for trafikk som følge av uvær. Det har begynt å tette seg til med påsketurister på vei hjem flere steder. 

Påsketuristene som skal vestover fra Hallingdal eller andre steder Østafjells må dermed velge en av de andre fjellovergangene, melder NTB. Men også her melder Statens vegvesen om tett trafikk og mye kø.

- Det gjelder å smøre seg med en god dose tålmodighet for de som er på vei fra Vestlandet nå, dessverre, sier trafikkoperatør Tomas Eriksen til Dagbladet.

- Reis i dag Eriksen sier de som er i bilen på vei hjem bør bunkre opp med drivstoff til både bil og kropp, for turen kan bli lang. - Fyll opp godt med drivstoff, og ha med ekstra mat i bilen. Sørg også for å ha rikelig med varmt tøy lett tilgjengelig. Slik det ser ut nå blir ingen stående over natta, men når så mange biler må legge om ruta får man forsinkelser, og vi vet aldri. Per nå kan vi ikke utelukke noe som helst, fortsetter han. Kø og dårlige kjøreforhold til tross, metereologene melder om enda dårligere vær 2. påskedag. Da kan man oppleve vind opp i storm styrke, og trafikkoperatør Eriksen råder derfor nordmenn til å gjennomføre utfarten i dag uansett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer