Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statens vegvesen: - Ha rikelig med mat og varmt tøy i bilen

Melder om lang kø mange steder. Utelukker ikke at noen reisende må sove i bilen

TETT TRAFIKK: Påsketrafikken anno 2016 blir en stri tørn. Foto: 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TETT TRAFIKK: Påsketrafikken anno 2016 blir en stri tørn. Foto: Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som Dagbladet tidligere har meldt, er Hardangervidda og Vikafjellet stengt for trafikk som følge av uvær. Det har begynt å tette seg til med påsketurister på vei hjem flere steder. 

Påsketuristene som skal vestover fra Hallingdal eller andre steder Østafjells må dermed velge en av de andre fjellovergangene, melder NTB. Men også her melder Statens vegvesen om tett trafikk og mye kø.

- Det gjelder å smøre seg med en god dose tålmodighet for de som er på vei fra Vestlandet nå, dessverre, sier trafikkoperatør Tomas Eriksen til Dagbladet.

- Reis i dag Eriksen sier de som er i bilen på vei hjem bør bunkre opp med drivstoff til både bil og kropp, for turen kan bli lang. 

- Fyll opp godt med drivstoff, og ha med ekstra mat i bilen. Sørg også for å ha rikelig med varmt tøy lett tilgjengelig. Slik det ser ut nå blir ingen stående over natta, men når så mange biler må legge om ruta får man forsinkelser, og vi vet aldri. Per nå kan vi ikke utelukke noe som helst, fortsetter han. 

Kø og dårlige kjøreforhold til tross, metereologene melder om enda dårligere vær 2. påskedag. Da kan man oppleve vind opp i storm styrke, og trafikkoperatør Eriksen råder derfor nordmenn til å gjennomføre utfarten i dag uansett.

- Hvis man skal over fjellet kan det lønne seg å kjøre i kveld, ja, og heller smøre seg med tålmodighet og beregne god tid. Det kan blåse opp enda mer i morgen og bli enda dårligere vær. Vi vet enda ikke helt hvilke planer kong vinter har for oss, så jeg hadde ikke ventet til i morgen. 

Kø i Elverum På grunn av fare for ras og snøras er riksvei 13 over Vikafjellet i Sogn og Fjordane stengt for trafikk. Veien blir ikke gjenåpnet søndag. Vegvesenet opplyser at de vil ta en ny vurdering av strekningen mandag klokken 10.

I vest ble E16 gjennom Gudvangatunnelen i Sogn og Fjordane stengt på grunn av stor trafikk og svært dårlig luftkvalitet i 14-tiden første påskedag. Litt senere ble den åpnet igjen, før den på ny måtte stenges, ifølge NTB. 

- Slik blir det når mange biler må legge om ruten og plutselig skal gjennom disse tunnelene. Da kan luften dessverre bli svært dårlig i tunnelene, og nettopp det har skjedd i dag. Det gjør at trafikksituasjonen vanskeligere for dem som skal hjem, forklarer Eriksen. 

Luftforurensning er grunnen til at også Flenjatunnelen i forlengelsen av Gudvangatunnelen måtte stenges. Også Fretheimtunnelen i Sogn og Fjordane og Røldalstunnelen i Hordaland er stengt.

Eriksen sier det også er kø rundt Elverum akkurat nå, hvor riksvei 3 fra Østerdalen møter riksvei 25 fra Trysel. Reisende som er på vei mot Oslo må vente seg en solid dose kø, sier han. 

Hele Norges coronakart