Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slipper å betale gebyrer:

Statens Vegvesen gir etter - svensk brøytebilsjåfør slipper å betale

Brøytebilsjåføren som ble stoppet onsdag da han kjørte over Svinesundsbrua for å snu, slipper å betale alle forelegg han ble pålagt.

SLIPPER Å BETALE: Statens Vegvesen har endret mening. Nå slipper den svenske brøytebilsjåføren å betale gebyrene han fikk onsdag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SLIPPER Å BETALE: Statens Vegvesen har endret mening. Nå slipper den svenske brøytebilsjåføren å betale gebyrene han fikk onsdag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var på onsdag at en brøytebilsjåfør kjørte over Svinesundsbrua for å snu, at han ble stoppet for kontroll av Statens Vegvesen.

Det viste seg å bli dyrt for sjåføren, da han måtte betale 18 650 kroner i gebyr for 4,7 tonn overlast, og 8 000 kroner for mangel på gyldig bombrikke i Norge. Etter mye trykk i sosiale medier slipper mannen nå å betale, melder NRK.

– Brøytebilsjåfører har behov for å krysse grensen når de brøyter Svinesundsbroen, og denne bilen skulle ikke vært stoppet for kontroll. Vi har derfor besluttet å frafalle forelegget som sjåføren ble ilagt, sier Bodil Rønning Dreyer, direktør for trafikant og kjøretøy i Statens vegvesen, til NRK.

«E6 over Svinesund er svært trafikkert, og godt vintervedlikehold av denne veien har meget høy prioritet både i Norge og Sverige. Forelegget ble ilagt fordi brøytebilen ikke hadde dispensasjon fra kravene til maksimal vekt og bredde.» heter det i en pressemelding fra Statens Vegvesen.

- Vi vil med det første ta kontakt med Trafikverket i Sverige for å sikre at vi har en felles forståelse for regelverket og nødvendige dispensasjoner for denne type kjøretøy, sier Dreyer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!