Statens vegvesen har alle mann på dekk: - Disse veiene må du bruke

E6 er stengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ekstremregnet Meteorologisk institutt varslet på søndag, plasket har i natt herjet over store deler av Sør-Norge. Spesielt i Lillehammer-området er sterkt rammet. Togene står mellom Lillehammer og Ringebu, og flere veier er stengt:

- Status er at E6 mellom Lillehammer og Tretten er stengt ved Øyer, og det er satt anbefalt omkjøring gjennom Gausdal via fylkesvei 255 og videre fylkesvei 254 til Tretten, sier trafikkoperatær Ole Fredrik Haugen hos Vegtrafikksentralen til Dagbladet.

- Det er problemer på flere mindre lokalveier også, og disse kan bli stengt på kort varsel. Sats på hovedveinettet, sier Haugen.

Omkjøring Statens vegvesen har alt av bemanning ute, ifølge Haugen, og politiet bidrar med å dirigere trafikken.

- Skal du kjøre Oslo-Trondheim kjør riksvei 3 gjennom Østerdalen, eventuelt E16 og riksvei 51 til Vågå og Otta, sier Haugen.

sine nettsider melder Statens vegvesen:

E6: Langvik, på strekningen Lillehammer - Dombås: Stengt på grunn av oversvømmelse.

Anbefalt omjøring vi Fv 254 og Fv 255 - Gausdal.

E6: Øyertunnelen, på strekningen Dombås - Lillehammer, i retning mot Lillehammer: Stengt på grunn av flom. Omkjøring er skiltet.

Fra Hunderfossen familiepark får Dagbladet imidlertid opplyst at E6 er åpen til avkjøring nr 86  - avkjøringen til Hunderfossen, og at parken er åpen med fin ankomst.

Voldsomt regn Tirsdag morgen har et eldrehjem evakuert sju av sine beboere på grunn av ekstremregnet, og det har også gått et jordras mellom Skarven og Ringebu stavkirke i dag tidlig. Raset tok med seg en tredjedel av veien. Det advares samtidig mot å oppholde seg i områder man vet er utsatt for skred.

Jernbanen stengt


- Det er elver og bekker som flommer over og tar nye løp. Vannet går inn i folks hager og kjellere, opplyste politiet i morges.

Meteorologisk institutt sier ruskeværet har gått hardest ut over Lillehammer.

- Det er Lillehammer som har fått det verste, det er et større område som er på vei i den retningen, så det vil fortsette å regne en stund der, sa vakthavende meteorolog Nina Larsgård til Dagbladet i morges.

I løpet av få timer høljet det nær rekordstore mengder regn flere steder.

- I Hedmark-området fikk de to plassene Kise på Hedmark fikk 34,5 mm og Alvdal som fikk 21,2 mm. Bare i dag har det kommet 14,2 mm til på Kise, og i Folldal 21,5 mm. Det er en del, sier Larsgård.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer