Statens vegvesen har ikke målt farten til ulykkesbilen

Vet ikke om de fire unge mennene som omkom i Eiksundtunnelen kjørte for fort.

KRAFTIG RØYKUTVIKLING: Fem personer omkom da to biler kolliderte inne i Eiksundtunnelen søndag kveld. Foto: Peder Heimland
KRAFTIG RØYKUTVIKLING: Fem personer omkom da to biler kolliderte inne i Eiksundtunnelen søndag kveld. Foto: Peder Heimland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Statens vegvesen har ingen fartsmåling av Mercedesen med fire unge menn som omkom i Eiksundtunnelen søndag kveld.

Denne bilen var på vei fra Ulstein i retning Ørsta. Vegvesenets automatiske punktmåling er plassert helt i bunnen av tunnelen. Så langt kom Mercedesen aldri.

- Opplysningen om en fart på 150 til 200 kilometer i timen er derfor ikke registrert i våre automatiske målinger, men må eventuelt bygge på bremselengde eller et annet grunnlag som jeg ikke kjenner, sier senioringeniør Ruth Myklebust i Statens vegvesen Region Midt til NTB. Hun har ansvaret for automatisk trafikkontroll (ATK).

81 km/t i snitt

Myklebust opplyser at det fra klokken 21 til klokken 22 søndag passerte 41 biler i bunnen av Eiksundtunnelen. Disse hadde en gjennomsnittsfart på 81 km/t. Ulykken ble meldt klokken 21.12. Noen få biler kjørte inn i tunnelen etter at ulykken skjedde.

Myklebust ønsker ikke å opplyse konkret om farten på den andre bilen som var involvert i ulykken, en Volkswagen Caravelle på vei fra Ørsta mot Ulstein med en far på 52 år bak rattet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer