Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statkraft turer fram

Stikk i strid med rådene fra olje- og energiminister Olav Akselsen og Stortingets flertall fortsetter Statkraft anleggsarbeidene i Beiarn. I går kveld gikk demonstranter til aksjon mot Statkraft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De aksjonerte mot at Statkraft fortsetter å kjøre nye anleggsbrakker inn i utbyggingsområdet, som om ingen ting har skjedd. Dette akter Statkraft å fortsette med, sier informasjonssjef Geir Fuglseth i Statkraft til Dagbladet.

- Statsråd Akselsen og Stortingets flertall anbefaler Statkraft å vente. Hvorfor fortsetter dere forberedelsene til utbyggingen likevel?

- Det er riktig at seks stortingsrepresentanter har sagt dette, men vi forholder oss til Stortingets vedtak der vi har fått tillatelse til å bygge ut. Inntil et annet vedtak foreligger, fortsetter vi, sier Fuglseth.

Provosert

- Det er utrolig arrogant. Når de glatt overser anmodningene fra Stortinget og statsråd Akselsen, skjønner de ganske enkelt ikke sitt eget beste. Det er ganske enkelt oppsiktsvekkende og provoserende, sier Sp-leder og utbyggingsmotstander Odd Roger Enoksen.

Gaute Dahl, lederen av aksjonen Spar Saltfjellet, sier at Statkrafts oppførsel er parodisk.

- De setter seg opp mot Stortingets og statsråd Akselsens vilje. De handler med andre ord i strid med sin egen eier. Derfor føles det noe spesielt at det overlates til utbyggingsmotstanderne å stanse Statkraft. Det burde Statkraft og deres eier sørge for på egen hånd, sier han.

Utsettelse

Blant utbyggingsmotstanderne tilspisses nå aksjonene mot Statkraft. De opplever Statkrafts handlemåte som provoserende etter at olje- og energiminister Olav Akselsen onsdag bøyde av for press fra Stortinget og varslet ny gjennomgang av saken.

I mellomtida er saken til behandling i namsretten. Motstanderne har begjært stans i utbyggingen til saken er rettslig belyst. Namsrettens kjennelse foreligger om en ukes tid. Olav Akselsen har også varslet at han vil bruke tid på å finne en løsning på Baiar-saken - i samarbeid med Stortinget.