Statkraft vil selge undersjøisk nettkabel

Statkraft legger den undersjøiske kabelen mellom Sverige og Tyskland ut for salg og håper ifølge Dagens Næringsliv på en pris på rundt 1 milliard kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 260 kilometer lange kabelen var klar til bruk i 1994 og kostet 2 milliarder svenske kroner. Kabelen var eid av det svenskbaserte selskapet Baltic Cable. Statkraft kjøpte seg etter hvert opp i selskapet, som siden 2010 har vært heleid av Statkraft.

- Jeg kan bekrefte at vi er i gang med en prosess der vi ser om vi finner kjøpere til Baltic Cable, men det er ikke naturlig å si hva vi tror vi kan få for den, sier Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen til Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen håper selskapet på en pris på rundt 1 milliard kroner. Baltic Cable var bokført til 770 millioner kroner i 2010.

Samtidig ligger det an til at Statkrafts eierpost i det tyske kraftselskapet E. on kan bli solgt eller byttet. Statkrafts post i E. on har siden 2009 falt fra 23 milliarder kroner til 9 milliarder kroner i verdi.

- Det er viktig å presisere at E. on-aksjene er et resultat av en byttehandel, der Statkraft i hovedsak fikk eierskap til flere vannkraftverk. Vi har ansett at aksjeposten i E. on har en strategisk verdi. Det mener vi at den fortsatt har, men vi vurderer løpende hva vi skal gjøre med den. Så langt har diskusjonen ikke endt i noe konkret, og vi har ingen tidsnød, sier Rynning-Tønnesen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer