Statlig iransk TV: Ti personer drept i demonstrasjoner

Demonstrasjonene i Iran har ikke gitt seg ennå.

DEMONSTRASJONER: Her demonstrerer studenter utenfor universitetet i Iran lørdag. Demonstrasjonene har pågått siden torsdag, og retter seg både mot økende priser og regimet i landet. Foto: AP Photo / NTB scanpix
DEMONSTRASJONER: Her demonstrerer studenter utenfor universitetet i Iran lørdag. Demonstrasjonene har pågått siden torsdag, og retter seg både mot økende priser og regimet i landet. Foto: AP Photo / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Statlig iransk TV melder at ti personer er drept i demonstrasjoner rundt i landet de siste dagene, uten å komme med ytterligere detaljer.

Det melder nyhetsbyrået AP mandag formiddag.

«Død over Khamenei»

Tidligere på dagen opplyste en iransk folkevalgt at to personer er skutt og drept i demonstrasjoner i byen Izeh sørvest i landet.

- Folket i Izeh, i likhet med i andre byer, holdt en protest mot økonomiske problemer. Dessverre førte den til drapene på to personer og skader på andre, sa folkevalgte Hedayatollah Khademi til nyhetsbyrået ILNA.

- Jeg vet foreløpig ikke om det var politi eller demonstranter som sto for skytingen i går kveld, fortsetter han.

Demonstrasjonene i Iran begynte torsdag, angivelig som protest mot stigende priser og høy arbeidsledighet. Men det har utviklet seg til mer omfattende protester mot president Hassan Rouhani og hans regjering.

Ropene rettet seg også etterhvert mot Irans øverste religiøse leder ayatolla Khamenei. Folk ropte «død over Khamenei», «død over diktatoren» eller «skam over Khamenei».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer