Statlig narkofarm

Dette bildet viser ikke politi som raider ulovlige marihuanaplanter. Det er den kanadiske helseministeren som inspiserer en statlig dopfarm gjemt vekk flere hundre meter under jorda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ble det lettere narkotiske stoffet marihuana godkjent for medisinsk bruk i Canada. Og det betyr at det må dyrkes et sted.

- Vi har medisinsk morfin og medisinsk heroin, hvorfor ikke medisinsk marihuana, sa helseminister Allan Rock da han inspiserte Canadas nye statlige dopfarm.

Helseministerern var imponert over anlegget, som ligger i flere hundre meter under bakken i en nedlagt en gruve i delstaten Manitoba. Sikkerheten er på topp, og i det skarpe kunstige lyset har de 3000 plantene etter bare 43 dager med vekst blitt nesten like høye som helseministeren, som rager nesten to meter over bakken.

- Det er en utrolig opplevelse å få se dette, sa Rock.

Den første avlingen skal høstes i oktober. Kanadiske helsemyndigheter jobber nå med å lage et distribusjonssystem for å få stoffet ut til pasienter med kroniske eller dødelige smertefulle sykdommer.

I Canada er det også lov å dyrke hamp-planter uten narkotiske stoffer, til bruk i klær, papir, tau og lignende. En parlamentarisk komite og Canadas høyesterett skal og se nærmere på lovforbudet mot marihuana til annen bruk enn medisinske formål.

PASSER PÅ: Canadas helseminister Allan Rock (t.h.) inspiserer landets første lovlige marihuanafarm sammen med direktør Brent Zettl i Prarie Plant Systems.