Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statlig salg

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Salget av forsvarseiendommer går så det suser, ifølge en reportasje i dagens avis. I alt skal det selges flotte tomter og mer tungtselgelige arealer for to-tre milliarder kroner. Så langt ser det ut til at flere av de mest attraktive friluftsområdene er sikret for offentligheten fordi kommuner og andre statlige instanser har sikret seg dem. Det er utmerket.
  • Men det gjenstår rene perler, som Agdenes fyr eller Hysnes fort eller Steinkjersannan. Alle disse skal naturligvis, i samsvar med den rådende ideologien, der penger betyr alt og tradisjon og andre verdier vurderes lavt, legges ut og selges til høystbydende. Det vil ikke alltid bety at det offentlige vil få tilslaget. Men det vil være til stor og ubotelig skade for folk flest om disse eiendommene blir avhendet til private formål. Spesielt gjelder det fyr og kysteiendommer for øvrig, som blir mer og mer etterspurt av allmennheten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media