Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statlig støtte til homsetelefon

Barne- og familiedepartementet har bevilget 100 000 kroner til ungdomstelefonen for homofile, drevet av Landsrådet for lesbisk og homofil frigjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telefontjenesten er en del av straksforslagene som ble anbefalt gjennomført i en rapport om hvordan man kan bedre levekårene og livskvaliteten blant lesbiske kvinner og homofile menn.

- Dette vedtaket er vi veldig glad for, og vi håper det er en start på en mer permanent statlig finansiering av de homofiles ungdsomstelefon i Norge, sier Jan Bakke, koordinator for teletjenesten til Dagbladet.no.

Stor etterspørsel

Hvert år ringer rundt 1000 mennesker til telefonen for å be om råd eller støtte fra andre homofile og lesbiske. Statistikken viser at det er en vekst i antall personer som ringer, og stadig flere ringer fra utkanstrøk i Norge.

Mange av de som ringer er usikre på sin egen legning, eller de ber om råd slik at de kan stå fram som homofile i familien. Mange ønsker også opplysninger om hvor de kan finne et lokalt nettverk med andre i samme situasjon der de bor. Noen homofile som ringer opplyser også om mobbing, mens andre har psykiske problemer på grunn av sin legning. De blir henvist videre til hjelpeapparatet der de bor.

Stadig yngre

- Hovedvekten av de som ringer er mellom 18 og 24 år, men stadig flere er under 18 år. Seks av ti er menn, sier Bakke.

Pengene som nå er bevilget skal brukes til opplæring av de som betjener telefonen, og til markedsføring.

Opplysninger om telefontjenesten står under «Viktige nummer» i alle landets telefonkataloger. Nummret til telefonen er 810 00 277.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media