Statlig terror

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den israelske regjeringen har i løpet av en knapp måned foretatt to utenomrettslige henrettelser av palestinske ledere i Hamas. For drøye tre uker siden ble den åndelige lederen for Hamas, Ahmad Yassin, drept. Natt til i går sendte et israelsk kamphelikopter raketter mot bilen til Yassins etterfølger, Abdel Aziz Rantisi. Rantisi ble drept, og nå er raseriet i Gaza rødglødende. EU, FN og Russland fordømmer drapene, men er blitt maktesløse tilskuere til noe som raskt kan utvikle seg til en politisk og menneskelig katastrofe.

USAs president George W. Bush har kalt Ariel Sharon modig og historisk. Dette til tross for at den israelske statsministeren klart setter seg ut over folkeretten. I valgåret vil ikke president Bush kritisere handlingene til Israels statsminister. Henrettelsen av Rantisi i helga tyder på at Sharon nå opplever at Israel har fått klarsignal også for handlinger som faller inn under begrepet statlig terror.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer