Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statlig vielse

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke før har kirken etter årelang strid åpnet for vigsling av homofile prester, så er man i gang med en ny strid om

homofiles rett til å inngå ekteskap. De to spørsmålene må sees atskilt, men motstanden mot regjeringens forslag til ny ekteskapslov ledes an av de samme konservative krefter i kristne miljøer. Det er en selvfølge at borgere her i landet behandles likt, uavhengig av seksuell legning. Derfor er det også på tide å oppheve det kunstige skillet mellom ekteskap og partnerskap.

Motstanderne hevder blant annet at ekteskapet er innstiftet av gud og bare kan inngås mellom mann og kvinne. Det står dem heldigvis fritt, i følge de samme rettigheter som må garantere homofile likebehandling. Derfor bør den nye ekteskapsloven gå et skritt lenger. Ekteskapet er i første rekke en statsborgerlig handling med juridiske konsekvenser for partene og bør følgelig tas hånd om av staten, slik praksis er i andre europeiske land. Par som ønsker velsignelse av sitt samliv kan få det hvor de vil og av hvem de vil etter inngåelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling