Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statnett ber Hardanger- aksjonistene fjerne seg

For andre gang denne uken hindrer Hardangeraksjonistene Statnetts mastemontører i å komme seg på jobb. Nå vil Statnett ha dem vekk.

KAN BE POLITIET FJERNE DEM: Statnett vurderer å be politiet fjerne aksjonister som protesterer mot kabelutbyggingene. Foto: Audun Gulbrandsen / Scanpix
KAN BE POLITIET FJERNE DEM: Statnett vurderer å be politiet fjerne aksjonister som protesterer mot kabelutbyggingene. Foto: Audun Gulbrandsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statnett har onsdag formiddag levert et brev til aksjonistene på anleggsområdet på Rong utenfor Voss om at de må fjerne seg innen klokken 12.00 fordi «deres tilstedeværelse utgjør en sikkerhetsrisiko», opplyser aksjonistene i en e-post til NTB, som er sendt 20 minutter før fristen går ut.

Gjør de ikke det, vil politiet bli bedt om å hente dem, står det i brevet ifølge aksjonistene.

- Fjerner oss ikke frivillig Men aksjonistene forteller at de har ingen planer om å fjerne seg frivillig.

Ifølge dem hindret de onsdag morgen 30 arbeidere fra Statnett i å arbeide på et lasteområde ved Rong like utenfor Voss, der mastedeler til kraftlinjen Sima-Samnanger står lagret.

Allerede klokken 5 var aksjonistene, som for det meste er medlemmer av Hardangeraksjonen, på plass med plakater og slagord.

Tre timer senere møtte arbeiderne fra Statnett opp på jobb, og ble hindret av aksjonistene i å komme seg inn på området. Ni konteinere med utstyr til å sette opp mastene står på området, som aksjonistene nå har tatt over.

- Vil gjøre alt vi kan Aksjonistene frykter at mastedelene skal bli brukt til å sette opp master ved Grubbafjellet og videre innover langs Hardangerfjorden.

De opplyser nå at de er forberedt på å holde aksjonen gående over flere dager, og at de vil gjøre alt de kan for å stoppe denne nye fasen av byggeprosessen.

(NTB)