- VIL ØDELEGGE FOR OSS:  Motstanderne mot Hardanger-mastene og talsperson for Hardangeraksjonen Synnøve Kvamme mener Statkraft kjøpte domenet monstermast.no for å ødelegge for aksjonsgruppa. Foto: Marit Hommedal / Scanpix .
- VIL ØDELEGGE FOR OSS: Motstanderne mot Hardanger-mastene og talsperson for Hardangeraksjonen Synnøve Kvamme mener Statkraft kjøpte domenet monstermast.no for å ødelegge for aksjonsgruppa. Foto: Marit Hommedal / Scanpix .Vis mer

Statnett kjøpte monstermast.no

- De er tydeligvis ute etter å ødelegge for oss, sier Hardangeraksjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg synes dette er enormt provoserende. De har tydeligvis skjønt at vi var ute etter dette domenet, sier talsperson for Hardangeraksjonen, Synnøve Kvamme (20) til Dagbladet.

Hun forteller at Hardangeraksjonen allerede hadde bestilt domenet.

- Det var bare betalingen som gjenstod, men da fikk vi beskjed om at det allerede var kjøpt og betalt av Statnett, sier hun.

- Vil ødelegge for oss Hun mener Statnett må ha kjøpt domenet utelukkende for å stikke kjepper i hjulene for aksjonen.

- De er tydeligvis bare ute etter å ødelegge for oss.

Kvamme mener det er spesielt at Statnett bruker skattebetalernes penger på å kjøpe et domene de ikke skal bruke til noe.

- Hva skal et statlig selskap med et domene med et slikt navn. Navnet har jo blitt en slags merkevare for aksjonen og saken vi kjemper for. Det er utrolig uprofesjonelt av dem, sier hun.

- VIL ØDELEGGE FOR OSS:  Motstanderne mot Hardanger-mastene har slått leir ved to av mastepunktene og hindret arbeidet. Her er Magne Hagesæter (t.v.), Gudrun Folkedal, talsperson for Hardangeraksjonen Synnøve Kvamme og Halldis Folkedal samlet ved Camp 234. Grunnarbeidet til mast nummer 234 var kommet i gang, men stoppet da aksjonistene inntok stedet. Foto: Marit Hommedal / Scanpix .
- VIL ØDELEGGE FOR OSS: Motstanderne mot Hardanger-mastene har slått leir ved to av mastepunktene og hindret arbeidet. Her er Magne Hagesæter (t.v.), Gudrun Folkedal, talsperson for Hardangeraksjonen Synnøve Kvamme og Halldis Folkedal samlet ved Camp 234. Grunnarbeidet til mast nummer 234 var kommet i gang, men stoppet da aksjonistene inntok stedet. Foto: Marit Hommedal / Scanpix . Vis mer

Når Dagbladet treffer Kvamme på en dårlig telefonlinje befinner hun seg på fjellet mellom Ulvik og Granvin.

- Vi er aksjonerer akkurat nå, og har fått beskjed om at politiet er på vei for å fjerne oss. Men vi vil kjempe videre, for vi mener at denne prosessen har vært et spill for galleriet. Vi vil kjempe videre for naturen og mot maktmisbruk, som denne saken handler om, sier Kvamme.

- Knyttet til oss Kommununikasjonsdirektør i Statnett Irene Meldal bekrefter at kraftgiganten kjøpte monstermast-domenet i fjor høst.

- Det ble kjøpt på den tida ordet monstermast ofte ble brukt i det offentlige ordskiftet. Vi følte at begrepet i stor grad var knyttet opp mot Statnett og våre planer, spesielt på strekket mellom Sima og Samnanger, sier Meldal.

Hun forteller at tanken bak kjøpet var å legge ut informasjon om prosjektet til norske forbrukere.

- Vi tenkte at folk som søkte på monstermast på internett var interessert i informasjon om våre prosjekter. Men i utviklingen av egne nettsider, falt dette i fisk. Vi valgte å satse på egne sider istedet, sier kommunikasjonsdirektøren.

- Helt feil - Hardangeraksjonen føler at dere kjøpte dette domenet for å ødelegge for dem og deres kamp mot utbuggingen?

- Det er helt feil. Vi ville ta norske forbrukere og internettbrukere på alvor, og gi dem den informasjonen de søkte etter, svarer kommunikasjonssjefen.

MONSTERMASTER: Mastemontører fra Kroatia bygger den nye kraftlinjen gjennom Hardanger. Et år etter at regjeringen vedtok kraftlinjen, er 29 master reist, og i tillegg er grunnarbeidet gjort for over 30 nye master.
Foto: Marit Hommedal / Scanpix .
MONSTERMASTER: Mastemontører fra Kroatia bygger den nye kraftlinjen gjennom Hardanger. Et år etter at regjeringen vedtok kraftlinjen, er 29 master reist, og i tillegg er grunnarbeidet gjort for over 30 nye master. Foto: Marit Hommedal / Scanpix . Vis mer

- Om Hardangeraksjonen ønsker å ta over dette domenet, kan de det da?

- Nå viser det seg altså at vi ikke trenger det likevel. Om Hardangeraksjonen ønsker å ta det over, kan de det. De kan få kjøpe det for den samme prisen som vi betalte. Det kan ikke være snakk om mange hundrelappene, sier kommunikasjonssjefen.

- HELT FEIL: Kommunikasjondirektør i Statnett, Irene Meldal sier at kraftgiganten ikke kjøpte domenet for å ødelegge for aksjonistene. Foto: Statnett
- HELT FEIL: Kommunikasjondirektør i Statnett, Irene Meldal sier at kraftgiganten ikke kjøpte domenet for å ødelegge for aksjonistene. Foto: Statnett Vis mer