Statoil + Hydro = StatoilHydro

Men bare for en stund. Hva bør navnet bli?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Styrene i Hydro og Statoil er enige om å anbefale overfor sine respektive aksjonærer at selskapet som etableres gjennom fusjonen mellom Hydros olje- og gassaktiviteter og Statoil skal hete StatoilHydro, skriver Statoil i en pressemelding.

- Styrene har kommet til at det er hensiktsmessig å overlate til styret i det nye selskapet å utvikle det nye navnet. Inntil det tidspunkt, vil selskapet hete StatoilHydro. Navneforslaget vil bli lagt fram for behandling på selskapets ordinære generalforsamling i 2008.

De første meldingene, rett etter klokka 15 i ettermiddag, gikk ut på at StatoilHydro ble det nye, faste navnet. Men folk i reklamebransjen hadde liten tro på det.

- Sånn umiddelbart, og uten at jeg har spesiell innsikt i saken, syns jeg det høres ut som et tidsbegrenset navn, sa Kjetil Try i Try reklamebyrå til Dagbladet.no.

Tidligere denne uka sa Hydro-sjef Eivind Reiten til Aftenposten at han hadde gitt opp håpet om å få et helt nytt navn på den sammenslåtte olje- og gassgiganten Hydro og Statoil.

Ifølge avisen har Hydro-ledelsen de siste dagene kjempet for at navnet skulle bli «HydroStatoil». Men ifølge avisen var spørsmålet mot slutten heller om «Hydro» i det hele tatt skulle bli med i navnet, slik at det ble «StatoilHydro» eller bare «Statoil», meldte NTB på mandag.

- Jeg blir ikke veldig overrasket om selskapet bare heter Statoil om et par år. Det viktigste er at Statoil-navnet beholdes, fordi det er en bra merkevare i sin bransje. StatoilHydro ruller ikke veldig bra på tunga, men jeg tror uansett at dette med navnet er litt overvurdert, sier Try til Dagbladet.no.

Navnestriden har pågått kontinuerlig siden de to selskapene offentliggjorde fusjonen 18. desember i fjor. Da ble det slått fast at oljegiganten skulle få et helt nytt navn.

Statoil + Hydro = StatoilHydro

Hva bør barnet hete? Si din mening!

Statoil + Hydro = StatoilHydro