Statoil aksepterer bud på bensinstasjonene

Selger sin andel på 54 prosent i det børsnoterte energi- og detaljhandelselskapet Statoil Fuel & Retail ASA.

SELGER BENSINSTASJONER: Statoil har endelig akseptert budet fra bensinstasjon- og storkioskgiganten Alimentation Couche-Tard om kjøp av aksjene i Statoils bensinstasjonsvirksomhet. Foto: CHRISTINNE MUSCHI / REUTERS / NTB SCANPIX
SELGER BENSINSTASJONER: Statoil har endelig akseptert budet fra bensinstasjon- og storkioskgiganten Alimentation Couche-Tard om kjøp av aksjene i Statoils bensinstasjonsvirksomhet. Foto: CHRISTINNE MUSCHI / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoil har endelig akseptert budet fra bensinstasjon- og storkioskgiganten Alimentation Couche-Tard om kjøp av aksjene i Statoils bensinstasjonsvirksomhet.

Statoil selger dermed hele sin eierandel på 54 prosent i det børsnoterte energi- og detaljhandelselskapet Statoil Fuel & Retail ASA til det nordamerikanske selskapet.

- Statoil ASA har akseptert dette budet. Vi vurderer budet som attraktivt. Det gir aksjonærene i Statoil Fuel & Retail muligheten til å realisere en betydelig avkastning siden børsnoteringen i 2010, sier Statoils konserndirektør for økonomi og finans, Torgrim Reitan.

Statoil har ikke mottatt noen alternative, konkurrerende bud på aksjene. Det aksepterte budet innebærer en betydelig avkastning for aksjonærene i Statoil Fuel & Retail.

Da forhåndsbudet ble offentliggjort i midten av april, ble Statoils gevinst av salget anslått til rundt 8,6 milliarder kroner.

Tilbudsperioden fra Couche-Tard er forlenget til 29. mai, for å gi de resterende aksjonærene ytterligere tid til å selge sine aksjer.

(NTB)