Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statoil-ansatt etterforskes

Skal ha mottatt penger fra samarbeidsbedrift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ansatt i Statoil er under etterforskning av Økokrim etter påstander om at han har mottatt uregelmessige pengeoverføringer fra samarbeidsbedriften Rheinhold og Mahla Industrier (R&M).

- Vi har iverksatt etterforskning etter å ha fått opplysninger om at ansatte i Rheinhold & Mahla Industrier AS angivelig skal ha foretatt irregulære pengeoverføringer til en ansatt i Statoil. Etterforskningen tar sikte på å avklare om det har skjedd straffbare korrupsjonshandlinger, sier førstestatsadvokat Lars Stoltenberg ved Økokrims korrupsjonsteam til NTB.

Han ønsker ikke å kommentere om de påståtte pengeoverføringene skal ha skjedd i forbindelse med inngåelse av kontrakter mellom de to selskapene, som i mange år har samarbeidet tett. Så sent som i februar fikk R&M en stor kontrakt om overflatebehandling av plattformer.

Rheinhold og Mahla Industrier beskriver seg selv som en «totalleverandør av integrerte tjenester til olje-, gass- og verftsindustrien». Selskapet har cirka 1.450 ansatte.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media