Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statoil-ansatt sparket: Sendte penisbilde til halvparten så gammel kvinnelig kollega

Statoil har fått medhold fra retten etter å ha sparket en mannlig ansatt for å ha sendt grove meldinger til flere kvinnelige kolleger.

SPARKET: Statoil fikk medhold etter å ha sparket en ansatt etter flere grove meldinger. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
SPARKET: Statoil fikk medhold etter å ha sparket en ansatt etter flere grove meldinger. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoil sparket mannen som følge av seksuell trakassering. Nå har selskapet fått medhold av Sogn og Fjordane tingrett om at oppsigelsen var saklig begrunnet, melder Dagens Næringsliv (DN).

Mannen, som lenge har jobbet på en plattform på norsk sokkel, sendte blant annet et bilde av sitt eget kjønnsorgan på Snapchat til en halvparten så gammel kvinnelig kollega som var ny på plattformen.

Verneombudet på plattformen kom i januar med en bekymringsmelding til oljeselskapet. Ifølge dommen opplevde kvinnen situasjonen som så ekkel at hun låste lugardøren sin, et tiltak som strider mot plattformens sikkerhetsforskrifter.

I den videre prosessen viste det seg at mannen hadde sendt uønskede, seksuelle meldinger til flere kvinnelige kolleger. De skal blant annet ha blitt spurt om de ville ha sex, lage barn og dusje sammen med mannen.

Mannen ble oppsagt to måneder etter bekymringsmeldingen og saksøkte Statoil for usaklig oppsigelse. Fremdeles mener han selskapet burde gitt ham en advarsel, eller alternativt endret hans turnus eller arbeidssted.

-Han har ikke gjort noe i den mening at noen skulle reagere negativt.Han er ikke enig i at dette har vært systematisk. Han har vært ansatt i mange år og har fått de beste skussmål fra bedriften, sier mannens forsvarer Bente Hermansen til DN.

Retten vektlegger at bevisføringen viser at det ikke er snakk om et enkelttilfelle, men et mønster med seksualisert kontakt mot unge kvinner. Retten anser det som skjerpende at det blant de fornærmede var en ung person i en sårbar fase, skriver avisen.

Mannen er i tingretten dømt til å betale 55 000 kroner i sakskostnader til Statoil.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!