Statoil-ansatte tilbake på jobb ved In Amenas

For første gang siden terrorangrepet mot gassanlegget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I underkant av ti ansatte, blant dem nordmenn, jobber nå ved anlegget som ble angrepet av en gruppe terrorister 16. januar 2013. De ble sendt tilbake til In Amenas i juni for å trygge sikkerheten, skriver Dagens Næringsliv.

700 arbeidere ble tatt som gisler, et hundretall av dem utlendinger, i angrepet for halvannet år siden. 40 ansatte ble drept, inkludert fem norske Statoil-ansatte som befant seg på anlegget.

- Konsernledelsen vedtok i juni å returnere en midlertidig bemanning til In Amenas. De som nå har returnert, vil sørge for at de siste utestående sikringsforbedringene blir implementert før en retur til ordinær virksomhet kan vedtas, sier Knut Rostad, talsmann for internasjonale operasjoner i Statoil til avisen.

Hovedtillitsvalgt Bjørn Asle Teige i Safe i Statoil mener dette er et skritt i riktig retning.

- Jeg var selv med på en inspeksjon på In Salah like før jul for å se på et tilsvarende sikkerhetsopplegg som det på In Amenas. Vi føler ledelsen har gjort mange gode tiltak, men de må sørge for å ha tilgang på etterretningsinformasjon, sier Teige.

Statoil har det siste året jobbet med å forbedre sikkerheten på In Amenas. Ifølge Rostad har arbeidet primært dreid seg om å iverksette et nytt sikringskonsept for alle driftssteder, og å oppnå en bedre dialog om sikring med algeriske myndigheter.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer