Statoil betaler nesten 25 milliarder for andel i brasiliansk oljefelt

Statoil kjøper 25 prosent av Roncador-feltet i Brasil av Petrobras og betaler vel 19 milliarder nå, samt ytterligere 4,6 milliarder i et betinget oppgjør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statoil kjøper sin andel i feltet, som ligger i Campos-bassenget i Brasil, av det statlige Petrobras. Petrobras beholder operatøransvaret og en eierandel på 75 prosent.

Transaksjonen nesten tredobler Statoils produksjon i Brasil, melder Statoil i en børsmelding. Avtalen gir muligheter for ytterligere verdiskaping for begge partene i samarbeidet ved bruk av Statoils ekspertise innen økt oljeutvinning.

– Denne transaksjonen tilfører betydelig og konkurransedyktig langsiktig produksjon til vår internasjonale portefølje, og styrker Brasil ytterligere som et kjerneområde for Statoil. Vi er ser fram til å videreutvikle vårt strategiske samarbeid med Petrobras, sier konsernsjef Eldar Sætre i Statoil.

Statoil oppgir at oppkjøpet innebærer en førstebetaling på 2,35 milliarder amerikanske dollar, noe som utgjør 19,68 milliarder kroner. I tillegg påløper 550 millioner dollar, 4,6 milliarder kroner, i betingede betalinger.

Roncador er i dag det tredje største produserende feltet i Petrobras sin portefølje, med om lag 10 milliarder fat oljeekvivalenter tilstedeværende og forventede gjenværende utvinnbare volumer på mer enn 1 milliard fat. Produksjonen i november i år var på om lag 240.000 fat olje per dag, og i tillegg om lag 40.000 fat med assosiert gass per dag.

Avtalen vil tre i kraft 1. januar 2018.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer