Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statoil bruker 5 mrd. i Algerie

Har kjøpt seg inn i to gassprosjekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoil har inngått en avtale om å kjøpe andeler i to gassprosjekter i Algerie. Prisen er 740 millioner dollar eller 5,18 milliarder kroner.

Statoil kjøper 49 prosent av oljeselskapet BPs andeler i gassprosjektet In Salah og 50 prosent av BPs andeler i gassprosjektet In Amenas.

Ifølge Statoil er det beregnet at det kan utvinnes 2.275 millioner fat oljeekvivalenter fra de to gassprosjektene, inkludert 170 milliarder kubikkmeter gass fra In Salah og 140 milliarder kubikkmeter gass og 325 millioner fat væske fra In Amenas.

Som en del av avtalen skal de to selskapene samarbeide med Sonatrach, Algeries statlige olje- og gasselskap, om å operere de to prosjektene som er under utbygging.

Produksjonen fra In Salah er planlagt å starte i midten av 2004, med en topp-produksjon på 9 milliarder kubikkmeter gass per år. Produksjonen på In Amenas er planlagt å starte i slutten av 2005. Også der vil topp-produksjonen være på 9 milliarder kubikkmeter gass i året. I tillegg kommer produksjon av væske tilsvarende 60.000 fat olje per dag, ifølge en pressemelding fra Statoil.

<B>SATSER I NORD-AFRIKA: Statoil-sjef Olav Fjell.