Statoil bygger gasskraftverk

Statoil bygger gassvarmeanlegg på Mongstad og gasskraftverk på Tjeldbergodden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Les pressemeldingen fra Statoil

Statoil vil bygge gassvarmeanlegg på Mongstad i Hordaland og et gasskraftverk på Tjeldbergodden i Møre og Romsdal, opplyste selskapet i dag.

Planene om bygging betyr en utvidelse av metanolanlegget på Tjeldbergodden og levering av strøm fra land til Troll A-plattformen fra Mongstad.

Den samlede investeringsrammen blir på rundt 8,5 milliarder kroner. Statoils andel vil utgjøre 4 milliarder kroner, heter det i en pressemelding.

- Klimabølle

- Det er helt uakseptabelt dersom de ikke har tenkt å rense klimagassene. Statoil viser seg som Norges største klimabølle, sier Anders Haug Larsen, nestleder i Natur og Ungdom til Dagbladet.no.

Han viser til at regjeringen senest i går varslet at de ikke ønsker å gi nye utslippstillatelser for gasskraftverk før i 2008, og at de da vil ha etablert et kvotesystem for utslipp av klimagasser.

- Dersom regjeringen står ved det de sa i går kan de jo ikke gi tillatelse til disse anleggene som Statoil planlegger, sier Haug Larsen.

Han er overrasket over at Statoil kommer med søknadene nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer