Statoil bygger gasskraftverk

Statoil bygger gassvarmeanlegg på Mongstad og gasskraftverk på Tjeldbergodden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Les pressemeldingen fra Statoil

  Statoil vil bygge gassvarmeanlegg på Mongstad i Hordaland og et gasskraftverk på Tjeldbergodden i Møre og Romsdal, opplyste selskapet i dag.

  Planene om bygging betyr en utvidelse av metanolanlegget på Tjeldbergodden og levering av strøm fra land til Troll A-plattformen fra Mongstad.

  Den samlede investeringsrammen blir på rundt 8,5 milliarder kroner. Statoils andel vil utgjøre 4 milliarder kroner, heter det i en pressemelding.

  - Klimabølle


  - Det er helt uakseptabelt dersom de ikke har tenkt å rense klimagassene. Statoil viser seg som Norges største klimabølle, sier Anders Haug Larsen, nestleder i Natur og Ungdom til Dagbladet.no.

  Han viser til at regjeringen senest i går varslet at de ikke ønsker å gi nye utslippstillatelser for gasskraftverk før i 2008, og at de da vil ha etablert et kvotesystem for utslipp av klimagasser.

  - Dersom regjeringen står ved det de sa i går kan de jo ikke gi tillatelse til disse anleggene som Statoil planlegger, sier Haug Larsen.

  Han er overrasket over at Statoil kommer med søknadene nå.

  - Det virker helt politisk dødt å søke om utslippstillatelse for gasskraftverk nå, men det er mulig de ønsker å legge press på regjeringen, sier nestlederen i Natur og Ungdom.

  (NTB og Dagbladet.no)

BYGGER PÅ MONGSTAD: Her på Mongstad skal Statoil bygge et gassvarmeanlegg.