Statoil dominerer død børs

Statoil dominerer på en ellers blodfattig Oslo Børs. Er det krakk-advarsler som skremmer?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er knapt nok styringsfart på Oslo Børs etter en drøy times handel. De fleste av delindeksene peker nedover. Sommerferien burde være på hell og børsaktiviteten på vei opp i disse dager, men foreløpig vedvarer feriemarkedet.

Kanskje skyldes mandagens markedsapati investeringsbanken Dresdner Kleinwort Wasserstein krakkadvarsler som Dagens Næringsliv i dag omtaler. Investeringsbanken mener 'krakket' vil bli utløst av tirsdagens produktivitetstall fra USA.

Ute i Europa er utviklingen blandet så langt, og sammen med gevinstsikring på Wall Street fredag, gir det få klare signaler til investorene på Oslo Børs.

Statoil dominerer omsetningslisten med 83 millioner kroner omsatt. Kursen stiger 2,4 prosent til 65 kroner. Oljeprisen falt i USA fredag kveld og fortsatte ned i Asia i natt. En årsak til at oljeprisene falt tilbake var meldinger om at orkanen 'Barry' var på vei vekk fra kysten av USA.

Statoil legger i morgen frem sine første kvartalstall som børsnotert selskap. Forventninger til resultatrapporteringen bidrar også til dagens oppgang.

Etter én time og 40 minutters handel er det kun ti aksjer som er omsatt for mer en 10 millioner kroner. Med unntak av Tandberg og Opticom, som faller henholdsvis 2 og 2,6 prosent, er utslagene små.

Telekom-selskapene Sense og Enitel er blant dagens tapere med kursfall på henholdsvis 12,3 og 3,2 prosent.

Eltek faller 6,2 prosent til 53 kroner. Investeringsbanken Merrill Lynch mener den senere tids oppgang for telekomutstyrsprodusentene kun skyldes et endret sentiment i aksjemarkedet. Sektoren bunner ut tidligst om et halvt år.

Samlet er totalindeksen ned 0,4 prosent til 1.255,79 poeng. Den vektede hovedindeksen er ned 0,3 prosent. Omsetningen på hovedlisten er på 292 millioner kroner.