UTFLAGGING?: Ifølge Stavanger Aftenblad har Statoil besluttet å flagge ut 350 stillinger. Konsernsjef i Statoil, Helge Lund, ønsker foreløpig ikke å kommentere saken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
UTFLAGGING?: Ifølge Stavanger Aftenblad har Statoil besluttet å flagge ut 350 stillinger. Konsernsjef i Statoil, Helge Lund, ønsker foreløpig ikke å kommentere saken. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Statoil flagger ut 350 stillinger

- Beslutningen er fattet, sier kilder til Stavanger Aftenblad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger Aftenbland skriver i dag at flere uavhengige, men ikke navngitte kilder, bekrefter at beslutningen om utflagging ble fattet mandag.

I tillegg til de 350 stillingene som nå skal være på vei ut av landet, vurderer Statoil også å flagge ut ytterligere 150 stillinger, skriver avisa.

Det har de siste måneden vært spekulert i at Statoil vil flagge ut flere stillinger til lavkostland.

Store omstillinger Statoils konsernsjef Helge Lund vil overfor Stavanger Aftenblad ikke bekrefte avisens opplysninger.

- Det vil jeg ikke kommentere, svarer Lund på spørsmålet om utflagging av jobber.

Under en konferanse på Sola Strandhotell i går sa Lund at selskapet nå står overfor betydelige omstillinger.

Mye støy - Jeg garanterer krevende omstillinger og mye støy, men det er omstillinger vi må gjøre, sa Lund ifølge Dagens Næringsliv.

Ifølge Stavanger Aftenblad skal Statoil informere om omstillingene og utflaggingen i løpet av dagen.

Møter i går Det var gjennom hele går intens møtevirksomhet på Statoils hovedkontor på Forus utenfor Stavanger. Flere av fagforeningslederne i Statoil var i møter med ledelsen, men ville ikke kommentere innholdet i møtene. Flere av fagforeningslederne henviste ifølge Stavanger Aftenblad til at de hadde underskrevet taushetserklæringer.

Anspent
Sist sommer kom det fram i et internt Statoil-dokument at selskapet planlegger å flagge ut inntil 1.000 stillinger innen 2020. De fleste kuttene skal gjøres i Norge og ved hovedkontoret i Stavanger.

Samarbeidsklimaet mellom fagforeningene i Statoil og ledelsen var svært anspent da saken ble kjent i sommer, skriver Stavanger Aftenblad.