Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statoil flyr plattform-ansatte til land i frykt for "Nina"

Uværet "Nina" tiltar i styrke lørdag.

 FRYKTER STOR-STORM:  Statoil har fløyet et hundretall ansatte tilbake fra oljeplattformer i Nordsjøen etter storm-varselet kom. Blant oljeplattformene ansatte har blitt brakt til land fra, er denne, Snorre B. Foto: Harald Pettersen / Statoil
FRYKTER STOR-STORM: Statoil har fløyet et hundretall ansatte tilbake fra oljeplattformer i Nordsjøen etter storm-varselet kom. Blant oljeplattformene ansatte har blitt brakt til land fra, er denne, Snorre B. Foto: Harald Pettersen / Statoil Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statoil har fraktet et hundretall ansatte tilbake på land fra sine plattformer i Nordsjøen etter det kraftige uværet. Fredag traff stormdannelsen ved navn "Nina" Vestlandet.

Det er ansatte fra i alt syv olje- og gassplattformer som er hentet tilbake til land, forteller Ørjan Heradstveit, pressekontakt i Statoil, til Dagbladet. Oljegiganten begynte å fly ansatte hjem allerede i torsdag kveld.

Håper på full bemanning snart Plattformene det dreier seg om er Statfjord B, Statfjord C, Troll B, Kvitebjørn, Snorre B, Veslefrikk/Huldra og Heimdal.

- Vi følger værsituasjonen nøye og planlegger etter den. Vi håper å fly tilbake alle i løpet av helgen, sier Heradstveit.

Avblåste varsel For mens Statoil fløy sine ansatte tilbake på land torsdag kveld og fredag morgen og formiddag, avblåste Meteorologisk institutt ekstremvarselet for fredag kveld.

- Det første varselet om lavtrykket ble avblåst, sier vakthavende meteorolog Anna Reistad til Dagbladet.

Uavhengig av det endrede varslet, ønsket ikke oljegiganten å ta noen sjanser.

- Det viktigste for oss er å sikre de som jobber for oss. Derfor handlet vi tidlig, sier Heradstveit i Statoil.

For høye bølger Begrensninger på livbåtene plattformen er utstyrt med, var utslagsgivende for at Statoil valgte å hente mange plattform-ansatte hjem.

- Det er kapasitetsbegrensninger på våre livbåter når bølgehøyden er så stor, sier Heradstveit.

Fremdeles er det mange igjen ute på plattformene og sikrer at driften går som normalt.

Slik blir været på Vestlandet Meteorologisk institutt melder kraftig uvær langs hele Vestlandet lørdag:

• På Sogn og Fjordane er det varslet sterk storm. Vinden kommer til å være sterkest om ettermiddagen, men den vil ifølge meteorologene avta i løpet av natt til søndag.

• I Hordaland varsler de liten storm de fleste steder, men venter full storm utsatte steder. Vindkastene vil komme opp i 30 til 40 meter per sekund.

• På Rogaland ventes det sterk kuling som på ettermiddagen vil utvikle seg til liten storm. Det ventes vindkast på over 30 meter per sekund.

• I Møre og Romsdal ventes det full storm utsatte steder med vindkast på opp mot 30 til 40 meter per sekund. I Romsdal og Nordmøre ventes det ikke å overstige sterk kuling.

Også Trøndelag blir rammet av uværet. Meteorologisk institutt melder mye vind senere på dagen lørdag. Verst blir det i Namdalen.

Lik Dagbladet på Facebook.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media